Stopperes fokhagymapucolás: a legfurcsább módszer a leggyorsabb

A szétnyomkodósnál jobb kéne!

Koncz Andrea 2018. május 15.

A Csodás Konyhai Trükk videók nagy kérdése sosem az, hogy meg lehet-e csinálni, hanem az, hogy haszna is van, vagy bődületes hülyeség az egész. Ó, ahányszor szembejött már velem videó arról, hogyan is lehet jobban pucolni a fokhagymát! 

Ezért fogtunk egy csomó fej fokhagymát, és kimértük: tényleg érdemes trükközni? A hagyományos módszer a nyerő? Vagy máshogy gyorsabban meg lehet pucolni egy egész fej fokhagymát? Ezt próbáltuk ki, sőt, videóval is dokumentáltuk! 

shutterstock_557007580.jpg

A szintidő a hagyományos, szétlapítós pucolás stopperrel lemért ideje volt, egy fej fokhagymánál 1 perc 23 másodperc. 

A kipróbált alternatív módszerek pedig ezek voltak:

1. Ráztuk - az ígéret szerint így 20 másodperc alatt megpucolhatunk egy fej fokhagymát!

2. Áztattuk - az ígéret szerint nem csak könnyebb pucolni a meleg vízben felázott héjat, még a kezünk sem lesz büdös!

 3. Dörzsöltük gumikesztyűbe bújtatva - maga Jamie ígérte, hogy nincs többé büdi kéz, és a héjat is úgy ledobja, hogy sej!

4. Mikróztuk - az ígéret szerint 20 másodperc elég neki az üdvösséghez!

Duóban pucoltuk a fokhagymát, és nagyon jól szórakoztunk közben:  

Melyiknek van értelme?

Attól függ, mi a cél. A mikrós nagyon gyors, viszont kicsit meg is főzi a gerezdeket. A vízes se rossz, ha időben kapcsolunk az áztatással, és/vagy nagyon fontos, hogy ne legyen büdös a kezünk. A rázogatóst leginkább, mint cardio vagy HIIT edzést ajánlanám, annak mondjuk meglepően erőteljes. A gumikesztyűs meg? Hát, köszi Jamie, mutattuk a videóban, mi sült ki belőle...

Neked is vannak kínzó konyhai kérdéseid? Valami, ami régóta birizgálja az agyadat, de mégsem próbáltad még ki soha? Írd meg, hátha minket is pont az érdekel, és akkor megcsináljuk! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8013937848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása