Szupergyors és brutál sajtos pogácsa, imádni fogod!

Kétféle sajt és magvak - barnaliszttel diétássá teheted

Belsőolga 2018. június 20.

Ismét a sajtimádók kedvében járunk, ami nem véletlen, lévén, hogy egy csónakban evezünk. Szuper gyors, és szuper finom pogácsareceptet mutatunk. Dupla adag alatt nem is érdemes belevágni, a szimpla az úgy fogy el, mintha sose lett volna.

Az alap recepthez kétféle sajtra van szükség, ami, kitaláltátok, szuperül variálható, ezért mindig más és más ízű pogácsa lesz az eredmény attól függően, hogy éppen mit használunk. Ennek megfelelően bort is választhatunk hozzá ügyesen és változatosan, a sajtok fajtájához, illetve az alkalomhoz, és az évszakhoz illően.

Én azt javaslom, hogy elsőként próbáljátok ki a trappista-Grana Padano kombinációt, nekem ez ízlett a  legjobban, és ez a változat maradt fent a családi recepttárban.

parmezanos_pogacsa.jpg

Ez a recept egyébként azért lesz a konyhai repertoárod egyik alapdarabja, mert gyakorlatilag lehetetlen elfelejteni. Aki egyszer elkészítette, az emlékezni fog rá örökre. Nem azért, mert olyan jó (egyébként igen!), hanem mert annyira egyszerű. Tíz dekára van szükség mindenből, kétféle sajt, liszt, vaj. Plusz só és tojás, de hát az minden sós sütibe kerül.

Tovább gyorsítható

Ha nem ragaszkodsz a kerek pogácsához, a kinyújtott tésztát késsel négyzetekre is vághatod, így még több időt megtakarítasz. Mindent egybevetve, sajtreszeléssel, mosogatással együtt negyed óránál nincs is vele több munka, a többi a sütés idő, de az is gyorsan megvan.

Természetesen a fehér lisztet nyugodtan barnára cserélhetjük, ezzel máris IR-kompatibilissé tettük a pogácsánkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8914042962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása