Ha az ember már nagyon régóta diétázik, mondhatni, életmódot váltott valamikor, a múlt ködébe vesző időkben, akkor szerencsés esetben már eljutott odáig, hogy az édességet nem egy tábla Milka jelenti, hanem bekap pontosan egy falat, de valami brutálisan ízdús, és jó minőségű alapanyagokból készült sütit. Ez pont olyan.
Még valamikor hónapokkal ezelőtt vettem egy csomag mandulalisztet, hogy alkalomadtán majd készítek belőle valami finomat. Mivel korábban előfordult már, hogy a méregdrága alapanyagom megmolyosodott, már nem bízom az ilyesmit a véletlenre, egyenesen a mélyhűtőbe dobom, amikor hazaérek, és általában jól ott is felejtem.
Így két legyet ütök egy csapásra: a fagyos kalandot tuti nem élik túl az élősködők, ráadásul soha nem romlik rám a mandulaliszt, vagy az egyéb, kényes őrlemény. Persze, ne papírzacskóban legyen!
Magát a sütit elkészíteni nem nagy kaland, nagyjából öt percet vett igénybe, a sütés pedig másik tízet. Az eredmény garantáltan liszt-, glutén, cukormentes, nyugodtan megkínálhatjuk belőle az összes fogyókúrázó, hoppá, bocsánat, diétázó, vagy életmódváltáson átesett barátunkat.
Pirult mag + kakaó = <3
Előre szólunk, hogy ez a süti nagyon-nagyon kakaós, ezért kávé, vagy kakaó, esetleg tej mellé is remekül passzol. Nem kell belőle sok, egy-két darabbal bőven kielégül az édességvágy. A tetején, a sülés közben kissé ropogóssá vált kesudió teszi fel rá a koronát.