Gyors császármorzsa - nézzük, hogy lesz igazán finom a smarni!

Császármorzsa, ahol Ausztriában készítik

SóBors 2018. június 2.

Kaiserschmarrn, vagy császármorzsa? Mi a különbség, azon kívül, hogy az egyik németül van? És melyik az igazi? Mindegy, nézzük a Kaiserschmarrn receptjét, próbáljátok ki, szerintünk ez a finomabb.

Persze, lehet, hogy neked a grízzel készült verzió jobban ízlik, főleg, ha azon nőttél fel, és ahhoz szoktál hozzá. Nem baj, egy próbát az osztrák verzió is megér, hogy később nagyon határozottan, meggyőződésből vitatkozhass a kérdésen, mondjuk a hüttében, egy jó pohár Bombardino mellett.

eredeti_becsi_csaszarmorzsa.jpg

Az egyik kedvenc édességem a smarni. Legalábbis az az igazi, nagymamámféle. Akkor a legjobb, ha vannak benne kicsit odakapott részek is. Pár éve, amikor Ausztriában síeltünk, vacsora után rendeltem belőle egy adaggal. De amit kihoztak, az egy teljesen más étel volt. Egy palacsinta, ami feldobás közben szétesett, és darabokban hullott vissza a serpenyőbe. Mindez egy csomó porcukorral, és valami jó édes kompóttal (Zwetschkenröster) tálalva. Na, ez volt az első élményem az eredeti Kaiserschmarrnnal.

Morzsa helyett galuskák

Utólag visszagondolva, a meglepetésen kívül más kellemetlenség nem ért, a Kaiserschmarrn egy nagyon finom édesség, ráadásul - szemben a grízes változattal - pár perc alatt el is készíthető. Végül is, tényleg csak megszokás kérdése, hogy ki melyiket szereti jobban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4013841362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása