Sütés nélkül: IR kompatibilis túró rudi torta - minek a sütibe szénhidrát?

Túró rudi torta fogyókúrázóknak

Belsőolga 2018. május 27.

A túró rudit mindenki szereti. A mák után az egyik legnagyobb hungarikum: ha külföldön mesélni kezdesz róla, csak néznek rád hitetlenkedve, aham, túró, édesen, citrommal és csokival, érdekes. Már ahol egyáltalán tudják, mi az a túró. (és a mák). Mi viszont még tortában is visszahozzuk az ízét, ráadásul diétás formában.

A hideg sajttorták tulajdonképpen a gasztronómia nagy istenének ajándékai, és azért kaptuk őket, mert jól tudja, hogy amíg a főzés szabad alkotás, a sütés: kémia. Természeti törvényei vannak, vagy összeáll a süti, vagy nem. Ezzel szemben a hideg sajttorta, az összeáll, mert nem kell sütni. Ami összeállt a tálban, az a tortában, pláne hűtés után, is össze fog.

turo_rudi_torta.jpg

Ennek megfelelően nagyon nem lőhetünk mellé. Mivel ugyebár nem sütünk, az ízét is simán belőhetjük kóstolás által, és a végén nem fog meglepetés érni. Nem kell hozzá sem tudás, sem bátorság, csak némi alapanyag, és elszántság.

Cukorral is lehet

Ez a recept inkább csak jófej segítség azoknak, akik valamilyen okból nem szeretnének túl sok szénhidrátot enni. De ha neked nincsenek gondjaid a cukorral és a hirtelen felszívódó szénhidrátokkal, vagy nem mered a nagymamád elé tenni a cukormentes, teljes kiőrlésű verziót, akkor nyugodtan cseréld az édesítőt cukorra, a teljes kiőrlésű kekszet pedig sima háztartásira.

Kép: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3013977466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása