Ebéd 20 perc alatt olaszmániásoknak: tonhalas spagetti

Gyors ebéd 4 hozzávalóból

Belsőolga 2018. május 27.

Vak tyúk is talál szemet alapon a legfinomabb ételek sokszor úgy készülnek, hogy egy gyors ebédet szeretnénk összeütni, nézzük, mi van otthon, ami illik egymáshoz, és étellé áll össze? A tonhal, a spagetti és a tejszín például abszolút ezt tudják.

Az olasz típusú ételekben az a jó, hogy semennyire sem bonyolultak, nem kell hozzájuk sok alapanyag, az viszont legyen finom, friss, és ízekben gazdag. Ebben a gyors tésztában a jó sok petrezselyemzöld, és a tonhal íze adja a fő vonalat, a többi a kiegészítő.

tonhalas_teszta_1.jpg

Nagyjából annyi idő alatt lesz kész, amíg megfő a tészta, plusz egy perc, amíg összerottyantjuk a tejszínnel és a tonhallal. A petrezselymen kívül nem kell hozzá semmit összevágni, hámozni, vagy előkészíteni, vagyis tényleg 15 perc alatt készül el a finom ebéd.

Nem érdemes tartalékolni

Ahogy a legtöbb tésztás ételt, ezt is frissen és forrón kell tálalni. Ha elteszed, nemcsak megdermed a tészta, de beszívja magába a tejszínt, és az már egyáltalán nem gusztusos. Ha már előttetek van, egyétek meg mind!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8313977606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása