A bolti felvágottak, funkciójukat tekintve valójában kényelmi termékek. Nem állítjuk, hogy mind rossz, de sokkal jobbat is tudunk: az otthon sült színhúst, kihűtve, gusztusosan vékonyra szeletelve. És akkor most hasonlíts össze gondolatban egy gépsonkás szendvicset egy sült kacsamellessel. Na ugye!
Jöjjön most egy ötlet, ami a családnak jó lesz vacsorára, másnap pedig megoldja a "mit is csomagoljak" problémát. A kacsamell hálás műfaj, mert maximum 20 perc alatt elkészül, és a gyerekek is imádják. Ha piacon vesszük, a végeredmény nem lesz drágább, mint egy jobb minőségű sonka, és nincs tele adalékokkal, pácsóval, nátrium-nitrittel.
Amit este nem eszünk meg, másnap nemcsak a gyerek szendvicsében végezheti, de egy salátát, vagy valamilyen tésztát is feldobhatunk vele, szóval nyugodtan lehet belőle többet készíteni.
Szeleteld ügyesen!
A szendvicshez az este elkészült kacsamellet éjszakára a hűtőbe teszem, és reggel éles késsel vékonyan szeletelem, könnyebb úgy, ha a deszkán a bőrös felével lefelé fekszik. A lenti recept csak ötletadó, bármilyen más ízesítéssel próbálkozhattok.