Bulikaja-hack: Vifon-tészta "saláta", olcsó, laktató, és megdöbbentően finom

Ropogós káposztasaláta pirított tésztával és magvakkal

Belsőolga 2018. május 26.

Itt a kerti party- és grillszezon, ez idő tájt éppen jól jön egy szuper salátarecept. Ez itt pont olyan. Ezt a salátát még azok is meg szokták enni, és dicsérik, akik egyébként nem hisznek a zöldségekben. Nem véletlen: van benne egy erős junk food faktor a beletördelt ázsiai tésztától, amire épp ideje másképp gondolni: attól lesz még ropogósabb, és kívánatosabb. Meg a pirított magvaktól.

Ebben a salátában valójában csak egy, legfeljebb kétféle zöldség van, ezért a bevásárlólistája is jóval rövidebb az átlagos salátákénál, ami máris egy, sőt, két jó pont.

kaposztasalata.jpg

Ráadásul ropog is, méghozzá nem olyan zöldséges ropogással, amitől az ember megsajnálja az állkapcsát, hanem olyan igazi magvas roppanással. Ha tartasz otthon saláta magkeveréket, ami egyébként nagyon hasznos találmány, máris meg vagy mentve.

Ezen kívül már csak egy zacskó Vifon levesre lesz szükséged, ha voltál kollégista, nyilván tudod, miről van szó. Ez az az ázsiai tésztaétel, amiből száz forintos költség alatt is jól lehetett lakni. Nos, itt az ideje, hogy másképp nézz rá: a tészta, miután megpirítottuk a sütőben, egészen kívánatos illatot és állagot vesz fel, a vele csomagolt kis zacskó fűszer és olaj pedig a salátaöntetben fog kikötni. Soha nem gondoltam volna, de amikor először megkóstoltam ezt a salátát, a Vifon leves a lenézett koleszkajából a családos emberek minőségre törekvő konyhakultúrájának a részévé vált a fejemben. Szürpríz.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5113977390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása