Egy krémleves mindig hálás étel, még az is megeszi, aki egyébként egyáltalán nem rajong a levesekért. Elkészíteni pedig kimondottan egyszerű és kaland- és meglepetésmentes - ha tutira akarunk menni.
A sárgarépaleves nagyon hasonlóan készül, mint a legegyszerűbb sütőtökkrémleves, és hasonlóan ízletes is. Örömhír, hogy a gyerekek is szeretik (legalábbis hajlandóak megenni), olcsó, gyorsan elkészül, és még egészséges is.
Bónusz: simán lefagyasztható, ha túl sok készült volna belőle, vagy ha később ételízesítőnek szeretnénk felhasználni különböző főzelékekhez. Ja, és még alaplé sem kell hozzá!
Kevés alapanyag, nagy siker
Ezzel a recepttel akkor is remek vacsorát rittyenthetünk, ha tényleg nincs otthon semmi más, csak répa, meg egy kis tejszín, vagy tejföl. A többi hozzávaló minden háztartásban fellelhető, és persze akkor sincs semmi baj, ha a gyömbér nem friss, vagy kimarad a kurkuma. Még pár szelet sajtos pirítós, és kész is a vacsora.