Tényleg egyszerűbb lehúzni a főtt krumpli héját, ha főzés előtt körben bemetsszük? Nem.

Kipróbáltuk a konyhahacket: főtt krumplit hámoztunk

Belsőolga 2018. május 24.

Újabb YouTube-on terjedő konyhahack-ről rántjuk le a leplet: egészben főtt krumplit próbáltunk meghámozni egy mozdulattal úgy, hogy főzés előtt körben bemetszettük a héját. Valaki itt kudarcot vallott, vagy mi, vagy a krumpli.

A videómegosztókon található okosság szerint, ha a burgonyát főzés előtt körben bemetsszük, akkor puhára főtt állapotában olyan készségesen dobja le magáról a héját, mint az egyszeri sztriptíztáncos a kurta kis ápolónő jelmezt. 

Természetesen sejtettük, hogy a videóban látottak, és a valóság közt némi törésvonal húzódik, próbáltuk ezt a videóban felhasznált drámai zenével is érzékeltetni, ekkora szakadékra azonban még mi sem számítottunk. Referenciaként feltettünk főni egy vágatlan héjú krumplit is, nos, végül ez muzsikált a legjobban.

fott_krumpli.jpg

Oké, belátjuk, a nagy munkában kissé tovább maradt a tűzhelyen a krumpli, ami így szinte érintésre pürévé hullott szét. Higgyétek el, mi normál körülmények között minden további nélkül képesek vagyunk tökéletesre főzni bármennyi krumplit egészben, félbe, vagy apró darabokra vágva is, de most valami hiba csúszott a számításba. 

Ha ránk hallgattok, főzés előtt nem vágjátok be a krumpli héját egyáltalán, hanem a szokásos módon felteszitek, majd amikor kész, lehűtitek, és csak pucolás előtt metszitek félbe a krumpli héját. Ez a módszer viszont tényleg működik. Íme

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8613976948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása