Nutella, vagyis csokis mogyorókrém házilag, hát az elég menő dolog. Kenyérre, kalácsra, kekszre, palacsintára lehet kenni, utána pedig ehetjük napokig a csírasalátát, hacsak nem akarjuk a strandszezont két számmal nagyobb fürdőruhában kezdeni.
Ha úgy döntünk, hogy vállalhatóak a következmények, akkor viszont érdemes otthon elkészíteni a nutellát. Sokkal olcsóbb nem lesz, és a mogyoró meghámozása közben biztos megfordul a fejünkben, hogy néztük volna inkább meg az Alien-szériát török szinkronnal, még az is jobb lett volna, a végeredmény majd kárpótol, és boldogan kanalazhatjuk, kenhetjük a nutellánkat. Vagy akár ajándékba is adhatjuk legkedvesebb barátnőinknek, elvégre, ha már hízunk, hízzunk együtt!
A mogyorós csoki például elég jó alapanyag a házi nutellához, két legyet ütünk egy csapásra.
Fotó: Pixabay
Itt jegyezzük meg, hogy mogyorót megtörve is lehet kapni, ha a könnyű megoldásokat részesítjük előnyben. A magam részéről egy évtizede mindig felszedem anyósom mogyoróbokra alól a termést, és gondosan beteszem a kamrapolcra, majd vidáman megvásárolom a piacon a mogyoróbelet. Lustaság, fél egészség. Már amennyiben az egészség egyenesen arányos a csípőbőséggel.De például jó minőségű mogyorós csokival is áthidalhatjuk a problémát, főleg, ha hajlamosak vagyunk lazán kezelni az arányokat.
Alapanyag. Sőt: ALAPANYAG
David Lebovitz receptjéből indultunk ki eredetileg, amiből többszöri kísérletezés alapján végül az alábbiakra jutottunk.
Fontos, hogy:
- törökmogyorót használjunk, drágább és macerásabb, de akkor is.
- a csoki jó minőségű legyen, az elfekvő, bevonóból készült csokimikulást tehát ne most használjuk fel.
- a végeredmény krémes legyen, amennyire csak lehet.