Készíts otthon nutellát (és kezdj el hozzá keményen sportolni)!

Mogyorókrém recept házilag

SóBors 2018. május 22.

Nutella, vagyis csokis mogyorókrém házilag, hát az elég menő dolog. Kenyérre, kalácsra, kekszre, palacsintára lehet kenni, utána pedig ehetjük napokig a csírasalátát, hacsak nem akarjuk a strandszezont két számmal nagyobb fürdőruhában kezdeni.

Ha úgy döntünk, hogy vállalhatóak a következmények, akkor viszont érdemes otthon elkészíteni a nutellát. Sokkal olcsóbb nem lesz, és a mogyoró meghámozása közben biztos megfordul a fejünkben, hogy néztük volna inkább meg az Alien-szériát török szinkronnal, még az is jobb lett volna, a végeredmény majd kárpótol, és boldogan kanalazhatjuk, kenhetjük a nutellánkat. Vagy akár ajándékba is adhatjuk legkedvesebb barátnőinknek, elvégre, ha már hízunk, hízzunk együtt!

nutella.jpgA mogyorós csoki például elég jó alapanyag a házi nutellához, két legyet ütünk egy csapásra.
Fotó: Pixabay
 

Itt jegyezzük meg, hogy mogyorót megtörve is lehet kapni, ha a könnyű megoldásokat részesítjük előnyben. A magam részéről egy évtizede mindig felszedem anyósom mogyoróbokra alól a termést, és gondosan beteszem a kamrapolcra, majd vidáman megvásárolom a piacon a mogyoróbelet. Lustaság, fél egészség. Már amennyiben az egészség egyenesen arányos a csípőbőséggel.De például jó minőségű mogyorós csokival is áthidalhatjuk a problémát, főleg, ha hajlamosak vagyunk lazán kezelni az arányokat.

Alapanyag. Sőt: ALAPANYAG

David Lebovitz receptjéből indultunk ki eredetileg, amiből többszöri kísérletezés alapján végül az alábbiakra jutottunk.

Fontos, hogy:

  • törökmogyorót használjunk, drágább és macerásabb, de akkor is.
  • a csoki jó minőségű legyen, az elfekvő, bevonóból készült csokimikulást tehát ne most használjuk fel.
  • a végeredmény krémes legyen, amennyire csak lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2013841488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása