Ha létezik legényfogó leves, akkor ez a sertésszűz ragu a párja

Gyors, de látványos vacsora sertésszűzből

SóBors 2018. május 17.

Bevallom, különösen gyengéd érzelmeket táplálok minden olyan étel iránt, ami húsz perc alatt elkészül, ugyanakkor valamivel cizelláltabb ízvilágot képvisel, mint a spenót tükörtojással, habár az sem rossz étel. Csak egészen más kategória, mint egy szárított sonkás szűzérme ragu penne tésztával.

Mivel a felkockázott sertésszűz elég gyorsan átsül, tényleg nem kell sokat vacakolnunk az elkészítésével. Nekikezdünk a ragunak, feltesszük a tésztát, és 20 perc múlva már az asztalon gőzölög a kaja. Maga az ötlet onnan jött, hogy felszeleteltem a szűz elejét szép érmékre, de a végét inkább gyorsan felkockáztam. Pillanatok alatt el is készült a ragu belőle.

13876296_c0fcf3f8049625e3eaa69cbae9d15346_wm.jpg

Ezt az ételt simán el tudjuk képzelni minden olyan helyzetben, amikor nagyot akarunk alakítani a konyhában, kvázi bebizonyítani, hogy mekkora szakácsok vagyunk, (úgy is, mint lenyűgöző látványkonyha), ugyanakkor fontosabb dolgunk is lesz később, szóval nem szeretnénk az ételnél leragadni. Oké, leírjuk: tökéletes csajozós recept.

Szemfényvesztés a köbön

A valóság ezzel szemben az, hogy semmiféle különös konyhai jártasságot nem igényel az elkészítése, felvágni, megpirítani, rászórni mindenki képes a receptben leírt, egyébként értékes alapanyagokat.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6613853330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása