Bögrés amerikai palacsinta egyszerűen - szuper reggeli, amivel nem foghatsz mellé

Vacsorára is jó ám

SóBors 2018. május 15.

Az amerikai palacsinta (pancake) olyan, mint az okos lány a mesében. Tudjátok, aki jött is, meg nem is, hozott is ajándékot, meg nem is. Lehet enni melegen, de akkor is jó, ha kihűl. Ha marad a vacsora után, másnap jó lesz uzsonnásdobozba. 

Lehet édes, de sós is, és a tészta mindkettőnél ugyanaz. Lehet rajta különféle lisztekkel és növényi tejekkel reformálni, és akkor egészségesebb is lesz. Vessék rám a követ az amerikaiak, szerintem a sima verzió nem annyira nagy durranás, azért az van a képen, mert az lesz viszonylag szépen fotózható.

 amerikai_palacsinta.jpg

Ha ránk hallgattok, sülés közben megszórjátok valamivel (édes, sós is lehet), úgy sokkal izgalmasabb a végeredmény. Ha mégis a legegyszerűbb, édes verzióra vágytok, natúran süssétek meg a palacsintákat, és aztán mehet rá jó bőven a juharszirup, ha igazán autentikusak akarunk lenni. Vagy reálisan gondolkodva a méz, a lekvár, a nutella, a gyümölcs, a tejszínhab, stb.

Lehet gyors vacsora sósan, vagy isteni reggeli édesen

Ennél eggyel turbósabb édes verzió az, ha a serpenyőbe öntött tésztát azonnal megszórjuk pl. csokidarabkákkal, apró szemű, vagy apróra vágott gyümölccsel, mazsolával, aszalt áfonyával, de akár apróra tört dióval is, vagy ami még eszükbe jut. 

A sós verzót szoktam csinálni gyors vacsorának is, ehhez még sütés előtt készítsük maguk mellé a beleszánt alkotórészeket, nálunk a nyertes páros a sonka+kukorica. De lehet kísérletezni bármivel, a sajttól a kolbászon át az édesköményig. A hozzávalókat kivételesen amerikai módon, térfogatban adjuk meg, működik.

Hozzávalók, kb 10-12 darabhoz, kettőnél több emberre érdemes rögtön duplázni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1713848376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása