Vasárnap köret, hétfőn irodai ebéd - pirított zöldséges kuszkusz

Zöldséges kuszkusz saláta

SóBors 2018. május 13.

Egy izmosabb, jól átgondolt saláta hétköznapokon simán beválik egy könnyű ebédnek is. Na, de ki ér rá hétköznap salátát kotyvasztani ebédre? Senki, de nem is kell, mert szerencsére vannak olyan kompozíciók, amiknek külön jót tesz, ha egy kicsit állnak, hogy összeérjenek az ízei, így másnapra még finomabbak lesznek.

Az igazán jó salátákban nemcsak az ízek, hanem a színek és az állagok is harmóniában vannak. Jelenjen most meg lelki szemeink előtt a pergős kis kuszkusz bogyók darás állaga, hozzá a sült zöldségek ropogós konzisztenciája. Mellé pirított mogyoró harapóssága, és akkor az ízekre még ki sem tértünk.

kuszkusz kicsi.jpg

Mint a legtöbb saláta, ez is kissé anyag- és munkaigényes. Mármint nem úgy, mint egy almás rétes, de azért mégis. Meg kell tisztítani, és fel kell vágni a kockára zöldségeket, aztán két részletben le kell pirítani (ügyelve rá, nehogy párolódni kezdjenek), el kell készíteni a kuszkuszt, cserében viszont egy komplett egytálételt kapunk.

Vasárnap köret, hétfőn ebéd

Vasárnap simán megállja a helyét köretként, hétfőn pedig, ami maradt, dobozba zárva magunkkal vihetjük finom munkahelyi ebédnek. Még melegíteni sem kell. Csak arra vigyázz, hogy a magvakat külön csomagold, különben elvész a roppanósságuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5013871872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása