Örök kedvenc: a tojáskrém

Tojáskrém tejföl nélkül

SóBors 2018. május 2.

A szendvicskrémekkel kapcsolatban már-már közhelyszámba menő örök igazság, hogy otthon készítve mindig jobb, mint a bolt verzió. És nemcsak azért, mert tudjuk, mi van benne, hanem az ízeket is szuperül tudjuk variálni, így sosem ununk rá. Tessék, egy tojáskrém recept, abból is a tejfölmentes verzió.

A tojáskrém elkészítésében talán az tart a legtovább, amíg megfőnek a tojások, de hát addig bármi mást lehet csinálni: például kitalálni, hogy ezúttal mivel turbózzuk fel, és azt előkészíteni, apróra vágni.

tojaskrem.jpg

Örök kedvenc a családban. Férj akármikor lecsap rá, ahányszor csak teheti. Fogyaszthatjuk simán, de mehet bele sonka, snidling vagy petrezselyem is. Ha pedig van kedvünk, süssünk hozzá frissen kenyeret, akár fehéret, akár nagyon barnát, hálás lesz, akinek készítjük. 

Mindig kevés lesz

Népi megfigyelések szerint tojáskrémből egyszerűen nem lehet eleget készíteni. Bármennyi tojással is kezdünk, a duplája is simán elfogyott volna. Mi szóltunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6013841270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása